«Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται».


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ Ή ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ…


Η εκδοχή την οποία ακόμη και μέχρι σήμερα υποστηρίζουν οι επιστήμονες και η οποία αναφέρεται σε λαούς κάποιας Άριας ή Ινδοευρωπαϊκής φυλής, όπως συνηθίζεται να λέγεται, και η οποία έφθασε από βόρεια στην ελλαδική όπου και εκπολίτισε(!!!) τους Έλληνες, φαίνεται πως σήμερα πια κανένα δεν πείθει.
Και κάνω λόγο για πειθώ καθότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να δέχονται αυτή την θεωρία ως ισχύουσα!


Ο Ιωάννης Πασσάς στο βιβλίο του « Η αληθινή προϊστορία των Ελλήνων», δίνει μεγάλη μάχη για να αποδείξει το σαθρό της θεωρίας αυτής. Και βέβαια δεν είναι ο μόνος αφού τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια παρακολουθούμε πλήθος ερευνητών και συγγραφέων να επιδίδονται με μεγάλο πάθος προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως Έλληνες αλλά και αρκετοί ξένοι επιστήμονες, αφού πλέον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια τέτοια θεωρία!
Συγκεκριμένα ο Ιωαν. Πασσάς γράφει

« Ασφαλώς δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία ή επίπονη προσπάθεια για να καταδειχθεί ή να ανατραπεί μία τέτοια θεωρία. Διότι μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος οι άνθρωποι που διασώθηκαν στον βορρά και στα νότια της Μακεδονίας και της Θράκης με την πάροδο του χρόνου διαμορφώθηκαν σε μεγάλες ομάδες ή φυλές πρωτόγονων ανθρώπων, όπως γνωρίζουμε, και αναζητώντας μεγαλύτερους ή καλύτερους χώρους προς διαβίωση, ακόμη και εκμετάλλευση και κυρίως βοσκότοπους άρχισαν σιγά-σιγά να εισδύουν σε ακατοίκητους χώρους του βορρά όπου μετά την πάροδο των παγετώνων η βλάστηση ήταν πλούσια, ενώ στον νότο άλλα πανάρχαια φύλα ανθρώπων που αναπτύχθηκαν φυσικά και αυτά εκεί και πολλαπλασιασθήκανε εν τω μεταξύ, γιατί δεν είχαν ενοχληθεί από τους παγετώνες προχώρησαν προς τον βορρά με τους ίδιους σκοπούς, αφού οι ίδιες ανάγκες τους το επέβαλλαν.
Παλινδρομήσεις άγνωστο πόσες και ποιας έκτασης θα σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των χιλιετηρίδων που πέρασαν, και κάτω από την πίεση ποιών αναγκών επίσης άγνωστο, μετακινούνταν οι άνθρωποι εκείνων των εποχών. Παλινδρομήσεις και νέες εξορμήσεις από τον Νότο προς τον Βορρά και την Δύση ή και προς την Ανατολή, ύστερα από την παρέλευση κάθε περιόδου των παγετώνων ήταν φυσιολογικό να είχε ως αποτέλεσμα ότι οι άνθρωποι αυτοί είτε ήταν οι πρωτόγονοι του Βορρά είτε αυτοί του Νότου θα εισχώρησαν και βαθύτερα και ακτινωτά κάτι σαν είδος «βεντάλιας» προς όλες τις γνωστές και σήμερα χώρες του Βορρά της Ανατολής και της Δύσης, όπου και εγκαταστάθηκαν τελικά.
Είχαν όμως διαφοροποιηθεί τόσο πολύ μεταξύ τους αλλά και αποσχισθεί από τον κορμό των αρχικών ομάδων τους, και το μόνο που διατήρησαν όπως αποδεικνύεται με τους κατοίκους του βορρά και της δύσης( Τεύτονες, Γαλάτες, Σάξονες, Ίβηρες κ.λ.π) τις ονομασίες ορισμένων θεών της καταγωγής τους και τις ρίζες από μερικές λέξεις της αρχικής τους γλώσσας ή μάλλον του γλωσσικού ιδιώματός τους…»


Με την πάροδο του χρόνου και όπως ήταν φυσικό και άλλοι πρωτόγονοι άνθρωποι προχώρησαν πιο βαθιά και βορειοανατολικά στις νέες χώρες και έτσι απομακρυνόντουσαν από την αφετηρία και την επαφή που διατηρούσαν αρχικά με τους νότιους που οπωσδήποτε ήταν περισσότερο ανεπτυγμένοι. Έτσι μέσα από αυτή την απομάκρυνση ήταν λογικό να παρέμειναν στάσιμοι ως προς την ανάπτυξη και εξέλιξη και γι’ αυτό φαίνονται πλέον ως «βάρβαροι» (Κιμμέριοι, Γέλωνες, Μασαγέτες, Σαρμάτες, Δάκοι, Βουδίνοι κ. ά.).
Και εκείνους που προχώρησαν προς την Ανατολή και πέρα από την λίμνη Βαϊκάλη, τους συναντάμε αργότερα ως Υπερβορείους ή ως Γκιλάκους, Αϊνού ή ως διάσπαρτες λευκές φυλές στην Άπω Ανατολή.


Πάντως διαφορετική προέλευση δεν μπορούσαν να έχουν αυτοί οι λαοί ( βόρειοι, δυτικοί και μερικοί ανατολικοί) αφού προ την περίοδο των παγετώνων ολόκληρη η βόρεια Ευρώπη ή και πέρα από τον Δούναβη και από την κάτω πλευρά του Ρήνου και των Άλπεων, αλλά και η Ανατολή και οι βόρειες, Περσία και Ινδία ακόμη, καλύπτονταν από παγετώνες και συνεπώς ήταν αδύνατον να ζήσουν και να αναπτυχθούν στις περιοχές αυτές άνθρωποι ανεπτυγμένοι όπως οι Άριοι ή Ινδοευρωπαίοι καθώς υποστηρίζουν οι επιστήμονες και ότι στην συνέχεια κατέβηκαν νότια και ειδικά προς τον χώρο του Αιγαίου και εκπολίτισαν τους Έλληνες!!!
Άλλωστε όπως πληροφορούμαστε από τις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις, άνθρωποι από το Αιγαίο εισχώρησαν και εκπολίτισαν και τους ανθρώπους των χωρών αυτών του Βορρά και της Ανατολής.


Και να αναφέρω επί λέξη τα χαρακτηριστικά λόγια του Ιωαν. Πασσά για τους λαούς εκείνους που θεωρήθηκαν ως η Ινδοευρωπαϊκή φυλή που έφερε τον πολιτισμό!!!
Λέει λοιπόν :
 

« Και δεν τολμάμε να παραδεχτούμε και να πιστέψουμε, σεβόμενοι την επιστημονική κατάρτιση των εφευρετών των θεωριών αυτών περί Αρίων και Ινδοευρωπαίων, οι οποίοι κατέβηκαν από τον βορρά στην Ελλάδα για να εκπολιτίσουν τους Έλληνες ότι θα ανέσυραν ή θα εύρισκαν και θα αναζητούσαν αυτούς μεταξύ των άξεστων, ανεξέλικτων και καθυστερημένων λαών του βορρά ή και των γνωστών φυλών των άλλων ανατολικοβορεινών περιοχών, τους οποίους γνωρίζουμε, όπως τους αναφέρουν τα κείμενα κατά την ιστορική περίοδο, κατά την οποία ήρθαν σε επαφή με τους διεισδύσαντες Έλληνες στις χώρες αυτές. Γιατί αν οι Ινδοευρωπαίοι αυτοί δεν προέρχονταν από τις περιοχές αυτές θα έπεσαν φαίνεται με αλεξίπτωτο στην Ελλάδα και φυσικά από άλλο …πλανήτη!!!»

7 σχόλια:

 1. Good, very good...!!

  Τετοια θελω να ακουω, θαρραλεα απο πασης αποψεως, διοτι ειναι η Αληθεια!
  Η οποια ποτε δε πρεπει να αποκρυπτεται, οσο και αν φροντιζουν για αυτο οι σκοταδισται...οπως κι αν τους λενε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανοησίες! Αυτά που λέει ο Πασάς δεν στέκουν.
  Οι Ινδοευρωπαίοι υπάρχουν Είναι μία φυλή με ανθρώπους-κουνέλια. Οι γυναίκες γεννούσαν από 10 απογόνους κάθε μήνα και οι απόγονοι μπορούσαν και αυτοί να γενοβολήσουν μέσα σε 20 ημέρες. Έτσι υπήρχε πληθώρα ανθρώπων που επειδή δεν μπορούσαν να μείνουν στην περιοχή, αποφάσισαν να μεταναστεύουν συνεχώς μέσα από την έρημο Γκόμπι, και τις αχανείς παγωμένες εκτάσεις της Σιβηρίας για να κατέβουν στην νότιο Ευρώπη.
  Καλά τόσο ανεγκέφαλοι είσαστε και δεν βλέπετε την απλότητα και την αλήθεια της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλα ρε "εγκεφαλε", εκει στη Σιβηρια, τη παγωμενη που λες κι ο ιδιος -εγκεφαλος γαρ τυγχανεις- κεθε μηνα γεννουσαν οι γυναικες κουνελες σου;
  Και το ιδιο εκαναν μετα και στην ερημο Γκομπι;
  Που διολο προλαβαιναν;
  Κοντα ησουνα συ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι δυνατόν να παίρνεις στα σοβαρά ένα εξόφθαλμα παράλογο σχόλιο που έχει σαν σκοπό να τονιστεί η ανοησία της θεωρίας περί ινδοευρωπαϊκής προέλευσης;

   Διαγραφή
 4. η λεξη "ΜΙΝΩΣ" ειναι ελληνικη?...........?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. .........EΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ ΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ...ΠΙΠΙΛΑ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχῶς,αὐτό εἶναι μία ἀλήθεια καί τό χειρότερον ὅλων δέν θά πάψῃ,ὅπως φαίνεται νά ὑφίσταται ὡς θεωρία,ἀφοῦ ἡ παγκόσμια ἐπιστημονική κοινότης τό ἔχει ἀποδεχθῆ,δεκάδες χρόνια τώρα...Ἐδῶ σχεδόν ἔχουν καθιερώσῃ τόν Ἀφροκεντρισμό ! ! ! Τό «παιχνίδι» σέ βάρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Πνεύματος ειναι ἄσχημο καί τόσο ...βρώμικο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή